UTILIZATORII VEMOCO VOTEAZA PENTRU SIGURANTA

12 Iunie 2014

Functiile avansate de securitate s-au dovedit a fi un succes si mai mare decat era asteptat, majoritatea primilor clienti VEMOCO au ales planul de servicii premium.

Soferii isi asuma un anumit numar de riscuri in fiecare zi. Conform datelor OCRMS (Oficiul Central Regal Maghiar de Statistica) aproximativ 15 mii de accidente se intampla in fiecare an, rezultat al carora sunt 20 de mii de accidentari sau chiar decese.Partea buna este ca aceste numere arata o scadere usoara dar constanta in fiecare an, lucru deloc surprinzator daca ne gandim la modul in care eficienta sigurantei vehiculelor si folosul anumitor instrumente si unelte de siguranta a crescut in ultimii ani.Pe scurt, conducem vehicule mult mai sigure in ziua de astazi, fata de situatia de acum 10 ani.

Cu toate acestea, atata timp cat interactiunea umana ramane un factor cheie in condus, nimeni nu poate evita in totalitate posibilitatea accidentelor.Totusi, cu pregatirea necesara, riscurile se pot reduce semnificativ.Desigur, este important sa se reduca la minimum riscul de accidente, insa modul in care situatia este adresata cand necazul s-a intamplat deja este la fel de relevant. Vietile pot fi in joc in functie de cat de repede ajung ajutoarele. Primii adepti ai serviciului VEMOCO au ales planul premium usor mai scump, care include serviciul de urgente de 24 de ore prin E-apel si monitorizarea vehiculelor in loc de planul de baza. “Nu cred ca se intampla prea des in orice tip de serviciu ca abonatii premium sa fie mai multi decat cei de baza, in special intr-o masura atat de mare.”– spune György Gombár, director managerial al Telematicii VEMOCO. “Acest lucru dovedeste de asemenea ca in ciuda stereotipurilor, soferii sunt foarte constiinciosi, vor sa se imbunatateasca si sa pretuiasca siguranta mai presus de toate. VEMOCO este un partener firesc pentru ca acestia sa realizeze toate aceste lucruri, si mai mult.”

SMART CAR – INTR-O ETAPA ULTERIOARA, IN MAGHIARA

Autó-Motor - Gergely Lővei, 6 Iunie 2014

Sfaturi de condus? Apeluri de urgenta? Majoritatea masinilor pot fi invatate sa faca totul cu ajutorul dispozitivului realizat de compania maghiara Vemoco.

Anii viitori, toate vehiculele noi vandute in UE trebuie sa aiba o functie de apel de urgenta – dar exista multe masini care nu trebuie sa fie adaptate exlclusiv pentru acest motiv. Aici intervine dispozitivul realizat de compania maghiara Vemoco. Pe langa aceasta functie eCall, dispozitivul este capabil sa faca multe alte lucruri.

In esenta, exista doua criterii tehnice care trebuiesc indeplinite pentru a utiliza acest aparat on-board, care contine diferiti senzori precum si o cartela SIM: un port de diagnosticare ODB-II si un smartphone sau o tableta. Exista o sansa mare ca prima sa fie montata in vehiculele fabricate dupa 1996, iar cea din urma este necesara pentru ca dispozitivul sa comunice cu utilizatorul sau. De exemplu, poate fi programat sa trimita o avertizare proprietarului cand vehiculul sau paraseste o regiune geografica – fie acesta stie ca cineva foloseste masina, sau trebuie sa sune la politie.

Cutia neagra mica monitorizeaza accelerarea brusca, franarea aspra si o serie de alti parametri de ruta, precum si pe baza semnalului GPS este capabil sa inregistreze orice viteza excesiva; cu ajutorul acestor date, un algoritm complex calculeaza indicele Vemoco, care este o valoare procentuala. Condusul calm poate imbunatati aceasta cifra si in acelasi timp, poate reduce consumul de combustibil si uzarea vehiculului.Pe aceasta baza, prima de asigurare premium Posta Biztosító’s poate fi redusa.

Functia de apel de urgenta este una din cele mai importante servicii oferita de catre dispozitivul Vemoco. Acest lucru este deja inclus in pachetul de baza de 7 Euro pe luna (aceasta include de asemenea taxa de furnizare de date valide in UE). Abonamentul lunar de 12 Euro pe luna include serviciile de telefonie, oferite de Magyar Autóklub (Clubul Maghiar de Automobile). In timp ce dispozitivul realizeaza colectarea datelor de condus din portalul de servicii al vehiculului, se subintelege ca exista posibilitatea de a citi coduri de eroare de asemenea care, in caz de urgenta, sunt trimise imediat la Call Centerul de Urgenta.Serviciile sunt publicate in detaliu pe website-ul Vemoco si va puteti abona la servicii pe Internet.

INVENTIA MAGHIARA CARE FACE VEHICULELE INTELIGENTE

Bitport - Balázs Horváth, 5 Iunie 2014

Pana de curand, capacitatea de a utiliza datele valoroase generate de vehiculele private a fost doar un privilegiu al centrelor de servicii. De acum, insa, soferii maghiari pot beneficia si de obtinerea datelor de condus.Serviciul, lansat astazi de Vemoco, consta in hardware-ul conectat la un port special montat pe vehicul, cu un smartphone sau o tabelta si un procesor de date care lucreaza in fundal.

Analizarea datelor in mod inteligent

Majoritatea vehiculelor fabricate din 2001 au asa numitul port ODB-II. In acest port – care este putin mai mare decat o cutie de chibrituri – trebuie conectat dispozitivul de urmarire si diagnosticare Vemoco.Serviciile IneTrack folosesc un dispozitiv similar, dar in timp ce acest dispozitiv este focusat mai mult pe urmarirea geografica a locatiei, solutia introdusa astazi ofera protectia vehiculului si a conducatorului auto prin colectarea si analizarea datelor generate in timpul condusului.

Informatiile despre miscare completeaza datele furnizate de catre sistemul electronic al vehiculului si al computerului de bord, pe care abonatul il poate monitoriza pe web sau printr-o aplicatie mobila. In plus, pe langa indicatorii de baza (kilometraj, consumul mediu de combustibil, consumul total, timpul de condus), date statistice foarte detaliate pot fi de asemenea obtinute din aplicatie, oferind informatii dinamice in fiecare minut (franare brusca, accelerare) si informatii despre numarul de turatii pe parcursul unei perioade de timp specifice in timpul condusului, lucru care poate ajuta soferul sa adopte un stil de condus mai inteligent si mai economic.

Potrivit Vemoco si reprezentantilor organizatiilor partenere (Posta Biztosító, Magyar Autóklub, Netrisk), functiile tehnologice de salvare si protectie anti furt sunt mult mai importante decat abordarea analitica, deoarece dupa o coliziune dispozitivul conectat detecteaza situatia de urgenta si informeaza automat autoritatile – iar in momentul in care ajung echipele de urgenta, vor beneficia deja de informatiile de baza necesare pentru operatiunea de salvare.Pentru a asigura functionalitatea acestui lucru, Vemoco si Magyar Autóklub au un sistem de asistenta non-stop, ceea ce inseamna ca organizatia poate oferi asistenta nu numai in evenimente de probleme serioase, dar si in situatii de defectiuni minore care afecteaza condusul.

Atentia trebuie acordata “doar” procentajului

Dispozitivul si datele pe care le produce vor oferi indrumare pentru soferii interesati de masini si de condus. Dar, in plus, ca partener Vemoco, compania de asigurare Posta Biztosító a realizat un pachet special de asigurare completa pentru clientii sai. Pe baza propriilor algoritmi, sistemul determina o valoare pentru fiecare client pe o scara de 1-100% - valorile mari indica clientii care conduc mai economic. Posta Biztosító ia aceasta valoare in considerare atunci cand se incheie un contract cu clientii Vemoco. Aceasta asigurare bazata pe comportament reprezinta o premiera in Ungaria, si merita sa se acorde atentie acestei valori procentuale – deoarece cu cat mai mare valoarea, cu atat mai mare reducerea (chiar pana la 40%) la care se pot astepta clientii companiei de asigurari.

Vemoco a introdus pentru prima data acest serviciu in Ungaria, unde managerii Companiei se pot bucura deja de vanzarile a zece mii de astfel de dispozitive in cursul anului urmator.Dar considera pietele europene si mondiale si mai importante si mai avantajoase, si vor lansa in curand produsul si acolo.Compania negociaza cu mai multi producatori de autoturisme pentru a-i convinge sa integreze acest dispozitiv in vehicule in timpul procesului de fabricatie si nu doar ca un dispozitiv modernizat.
iOS- si Android.

DEBUTUL NOII LANSARI MAGHIARE

Biztosítási Szemle, 5 Iunie 2014

Serviciul inteligent pentru autovehicule VEMOCO a fost introdus pentru prima oara cu sprijinul Posta Biztosító (companie de asigurari), Magyar Autóklub (Clubul Automobilistic Maghiar) si Netrisk (care ofera cea mai recenta functionalitate pentru majoritatea vehiculelor), si deschide porti catre pachete de asigurare unice, bazate pe comportament (UBI) in Ungaria. Aceasta inovatie a primit Premiul Special Eurocloud – Cea Mai Buna Idee Cloud Startup.

Ce este VEMOCO?

VEMOCO este o versiune de zi cu zi al unui dispozitiv telematic, care a fost folosit cu succes pe parcursul mai multor ani, in primul rand de catre administratorii de flote in domeniul B2B. Dispozitivul, echipat cu senzori speciali si functionalitate GPS, este conectat la portul vehiculului ODB-II, si cu ajutorul smarthphone-ului sau unei aplicatii online transmite datele obtinute, de la computerul de bord, soferului intr-un format care este adaptat la nevoile esentiale de condus.Domeniul de aplicare al functiilor accesibile este relativ larg, dar in primul rand, prin acordarea asistentei pentru a obtine un comportament de condus mai constiincios, acesta ofera o experienta de condus mai sigura si mai rentabila.


Conduci mai bine, platesti mai putin

VEMOCO nu a fost conceput in primul rand pentru iubitorii de masini, ci pentru conducatorii auto de zi de zi ce isi doresc sa pastreze costurile de condus absolut necesare la un nivel minim.Pentru a realiza acest lucru, sistemul are o functionalitate vasta de optimizare-cost ; in plus fata de informatiile la minut despre starea tehnica actual a vehiculului, utilizatorul poate obtine de asemenea feedback cu privire la consumul de combustibil in timp si mai mult decat atat dispozitivul lanseaza un avertisment cu privire la manevrele care pot avea un efect negativ asupra consumului de combustibil.Soferii pot invata din greselile de condus obisnuite prin verificarea registrului de performanta a condusului.Printr-un efort constiincios spre a evita aceste greseli, soferul poate beneficia de o economisire anuala de 10% si cresterea duratei de viata a vehiculului daca este condus cu o grija mai mare.

Soferii extra-atenti nu au doar oportunitatea de a economisi bani pe costurile de intretinere de zi cu zi. Pentru prima data in Ungaria, compania de asigurari Posta Biztosító, ca partener VEMOCO, ofera o polita de asigurari de vehicul exclusiv pentru utilizatorii VEMOCO bazata pe comportamentul de condus al soferului. "Faptul ca putem oferi un astfel de serviciu pentru prima data in Ungaria este o mare realizare – serviciul fiind introdus doar recent pe piete care sunt mai dezvoltate decat ale noastre.Sarcina noastra este sprijinita mult de faptul ca putem calcula primele de asigurare pe riscuri reale si nu riscuri medii, deoarece comportamentul soferului determina reducerea oferita pe prima trimestriala cuprinzatoare a politei de asigurare.” explica Anett Pandurics, Presidente – Director General Executiv al Posta Biztosító.

Netrisk.hu, un membru cheie al pietii de asigurari, poate observa oportunitati semnificative in VEMOCO. Conform acordului de parteneriat, clientii pot achizitiona serviciul de pe webshop-ul producatorului, prin Posta Biztosító si prin netrisk.hu, iar in al doilea caz fie cu sau fara o constructie de asigurari redusa. “Sprijinul oferit pentru introducerea in Ungaria a sistemului telematic de asigurare, care reprezinta un concept in expansiune deja dovedit in Occident, indeplineste in mod evident rolul inovator al Netrisk.Modelul nostru de afaceri se bazeaza pe constientizarea clientilor, si in acest context este clar ca oferim un dispozitiv tangibil pentru clientii nostri. Suntem mandri sa putem participa la introducerea pe piata a acestui serviciu modern, ca partener extern exclusiv.” explica Dl. László Sebestyén, Director Executiv al Netrisk.hu.

Siguranta este valoarea adaugata

In mod similar cu sistemul ODB-II, in cativa ani Uniunea Europeana va adopta o directiva care are drept scop cresterea sigurantei de condus.In cazul unui accident, asa numitele sisteme eCall atentioneaza automat serviciile de urgenta relevante si le directioneaza la scena cu ajutorul coordonatelor precise GPS.Multumita VEMOCO, nu sunteti nevoit sa cumparati o masina noua doar pentru a beneficia de siguranta crescuta oferita de acest serviciu. In colaborare cu Magyar Autóklub, VEMOCO furnizeaza asistenta 24 ore din 24 pentru clientii sai, nu doar in cazul accidentelor. “Performantele noastre sunt mult mai mari deoarece de fiecare data cand obtinem informatii exacte despre defect, stim deja ce instrumente si piese de schimb trebuie sa ia cu ei inginerii nostri.” a spus Dl. Károly Lovas, Presedintele Adjunct al Magyar Autóklub, despre beneficiile colaborarii. Last paragraph of this article replace with this “Nu este un secret ca, in urma acestei lansari in Ungaria, VEMOCO vrea sa isi faca prezenta si in alte tari europene. Sustinem negocieri avansate cu un numar de parteneri potentiali si toate rezultatele de pana acum sunt foarte incurajatoare.Noi nu suntem impotriva unei colaborari viitoare in Ungaria.In acelasi timp, insa, Posta Biztosító si Magyar Autóklub ne-au demonstrat flexibilitatea de necontestat si abordarea inovatoare la care ne asteptam de la partenerii nostri.” adaugaDl. György Gombár, Director Executiv al VEMOCO Telematics Kft. Acest lucru, insa, nu inseamna ca clientii au acces doar la un serviciu limitat in strainatate. Practic oriunde s-ar afla in Europa, VEMOCO le garanteaza siguranta, lucru care este si mai important acum cu inceperea sezonului de vara.

“Pe parcursul dezvoltarii acestui dispozitiv, principala prioritate a fost de a oferi tuturor o sansa de a intelege si de a fi capabil sa se ocupe de toate functiile, si am acordat o atentie deosebita acestui aspect cand am conceput aceste aplicatii.Este posibil ca nu toata lumea poate intelege cu usurinta semnificatia fiecarui detaliu de performanta, dar toata lumea va vedea clar posibilitatile de reducere a costurilor de intretinere, precum si actiunile care pot fi luate pentru a rezolva problemele actuale ale vehiculului.” a spusDl. Gábor Hegedüs, reprezentand VEMOCO Telematics Kft.

“Nu este un secret ca, in urma acestei lansari in Ungaria, VEMOCO vrea sa isi faca prezenta si in alte tari europene. Sustinem negocieri avansate cu un numar de parteneri potentiali si toate rezultatele de pana acum sunt foarte incurajatoare.Noi nu suntem impotriva unei colaborari viitoare in Ungaria.In acelasi timp, insa, Posta Biztosító si Magyar Autóklub ne-au demonstrat flexibilitatea de necontestat si abordarea inovatoare la care ne asteptam de la partenerii nostri.” adaugaDl. György Gombár, Director Executiv al VEMOCO Telematics Kft. Acest lucru, insa, nu inseamna ca clientii maghiari au acces doar la un serviciu limitat in strainatate. Practic oriunde s-ar afla in Europa, VEMOCO le garanteaza siguranta, lucru care este si mai important acum cu inceperea sezonului de vara.

PREMIUL MAGHIAR CLOUD 2014

PREMIUL SPECIAL EUROCLOUD PENTRU CEA MAI BUNA IDEE CLOUD STARTUP: VEMOCO TELEMATICS KFT.

30 Aprilie 2014

Vemoco Telematics Kft. a primit Premiul Special pentru Cea Mai Buna Idee Cloud Startup, proiectand servicii de telematica bazate pe cloud pentru persoane fizice, companii si organizatii guvernamentale.Scopul serviciului, lansat in Mai 2014, este de a oferi siguranta si economisire in condus, cu ajutorul informatiilor obtinute de la autovehicule.Aceasta solutie ofera, printre altele, acoperire de asigurare bazate pe utilizare, interventii de salvare a vehiculului, detectarea defectelor la distanta si alte servicii de siguranta pentru proprietarii auto.Juriul a considerat ca cea mai buna parte a inventiei Vemoco este faptul ca este o solutie bazata pe cloud, lucru ce poate avea multe beneficii financiare si oferi un castig financiar rapid.