Societatile de asigurare

Ce este asigurarea telematica?

Telematica este o tehnologie fara fir care este capabila sa ofere siguranta si informatii legate de vehicule, oferind astfel o oportunitate deosebita pentru companiile de asigurari auto sa creeze noi polite. Prin utilizarea de date foarte precise legate de localizarea in timp real al vehicului si al comportamentului de condus transmis de catre dispozitivul VEMOCO OBD II, companiile de asigurare pot introduce modele de tarifare revolutionare. Ele pot capta o cota mai mare de soferi cu risc redus, reducandu-le astfel cererile de costuri manageriale si imbunatatind experienta generala a consumatorilor. Solutia de telematica VEMOCO include un dispozitiv OBD II care poate fi conectat la vehicul (instalat de catre detinatorul vehiculului fara a fi nevoie de a merge la un centru de reparatii auto), software bazat pe web de telematica si o aplicatie pentru Android sau iOS, cu care alarmele vehiculului si notificarile acestuia pot fi transmise si monitorizate.

Avantajele asigurarii telematice

Ce beneficii pot obtine companiile de asigurare de la serviciul VEMOCO?

Reduce costurile de gestionare a creantelor si maximizeaza profiturile printr-o metoda inovatoare de management al riscurilor.

Prin analiza in timp real a datelor vehiculului si a soferului (kilometraj, timp de conducere si comportamentele de conducere periculoase), compania de asigurari poate identifica nivelul actual de risc al clientilor sai, si, in conformitate cu aceasta informatie, isi poate ajusta primele de asigurare si asigura o gama larga, de clienti cu risc scazut.Prin furnizarea de servicii de siguranta – cum ar fi prevenirea furturilor, – compania de asigurari poate creste nivelul de siguranta al clientilor sai si scadea riscul in mod activ. Acest lucru nu se compara cu niciun sistem traditional de gestionare a riscurilor, in cazul carora obiectivul este pur si simplu gestionarea creantelor de asigurare.

Prin colectarea informatiilor aproape in timp real, compania de asigurari este capabila sa detecteze imediat accidentele, fapt care ofera o evaluare a daunelor mai precisa, neaga posibilitatea fraudei de asigurare si ofera de asemenea asistenta imediata.

Cresterea vanzarilor
prin furnizarea serviciilor cu valoare adaugata

Clientii pot obtine servicii cu valoare adaugata – cum ar fi prevenirea furturilor, asistenta rutiera sau memento-uri de intretinere. Prin furnizarea de servicii diferite , compania de asigurari isi poate imbunatati avantajul sau competitiv, cota sa de piata si fidelitatea clientilor.

Alte aplicatii disponibile pentru companiile de asigurari

Serviciul VEMOCO are multe caracteristici special menite sa ajute companiile de asigurari sa isi atinga obiectivele.

Analiza comportamentului de condus si optimizare

Comportamentele de condus zilnice si lunare ale soferilor pot fi analizate cu ajutorul statisticilor de condus: accelerarea rapida, franarile bruste, virajele scurte, numarul de schimbari de turatie, depasirile vitezei limita, oboseala in timpul condusului.

Diagrama zilnica/lunara a comportamentului de condus:


Companiile de asigurare pot primi rapoarte si evalua comportamentul clientilor in timpul condusului. Prin analiza scorurilor zilnice si lunare, primele de asigurare pot fi adaptate clientilor. In cazul in care vehiculele indica un comportament de condus periculos, cum ar fi exces de viteza regulat sau oboseala in timpul mersului, sistemul va trimite o alarma pe smartphone-ul soferului, reducand astfel riscul de accidente de circulatie.

Proprietarul vehiculului sau al flotei poate solicita detalii despre comportamentele soferilor. Pe baza acestui fapt, obiceiurile incorecte de condus pot fi imbunatatite, iar acest lucru poate ajuta de asemenea reducerea costurilor de combustibil si imbunatatirea nivelului vehiculului de siguranta.

Diagnosticarea de la distanta

In platforma VEMOCO, statisticile de defectiune, atunci cand este detectata una in vehicul, codul de eroare este inregistrat cu descrierea defectiunii si recomandarea corespunzatoare pentru a reparatie. Acest lucru permite companiilor de asigurari sa monitorizeze starea tehnica a fiecarui vehicul. In cazul in care compania de asigurari detecteaza un cod de eroare semnificativ, se poate notifica proprietarul vehiculului pentru a-i aminti acestuia/acesteia de necesitatea de intretinere. Acest lucru va imbunatati siguranta si reduce riscul de a plati despagubirea de asigurare.

Detectarea accidentelor si interventia

In cazul in care un vehicul este implicat intr-un accident, VEMOCO trimite o alarma, prin care societatea de asigurare poate detecta accidentul imediat. Avand in vedere ca informatiile despre accident sunt disponibile imediat, operatiunile de salvare instante pot fi initiate de asemenea. Soferul poate solicita ajutor de asemenea, folosind butonul ""one-key-call"".

Daca starea de protectie a vehiculului este activata, alarma de vibratii si alarma de pornire ilegala sunt activate de asemenea. Acest lucru va preveni furtul vehiculului.

Aceste caracteristici sunt disponibile pentru companiile de asigurari si pentru proprietarii de vehicule. Aceste servicii cu valoare adaugata sunt in mod special atragatoare clientilor cu asigurare pe vehicule.

Rapoarte exact a consumului de combustibil/kilometru

Toate datele zilnice si lunare despre kilometraj si consum de combustibil sunt disponibile in statisticile kilometru/consum de combustibil:


Companiile de asigurari pot ajusta primele de asigurare in raport cu distanta parcursa.

Proprietarii de flote pot beneficia de detaliile despre distanta parcursa si consumul de combustibil ale vehiculelor flotei lor pentru a verifica utilizarea vehiculului pe baza programelor de lucru ale soferilor si pentru a economisi costuri de combustibil.

Instalare simpla: plug-and-play

Montarea dispozitivului VEMOCO OBD II nu necesita un expert tehnic – dispozitivul poate fi conectat cu usurinta. Nu exista costuri de intretinere, iar dispozitivul nu afecteaza sistemele electronice ale vehiculului.

Asigurarea, finalizarea platii

Compania de asigurari se poate ocupa de politele de asigurare ale fiecarui client si le poate reaminti de urmatoarea data a platii.

Daca este necesar, alte aplicatii pot fi de asemenea incluse In sistem, in concordanta cu necesitatile companiei de asigurari.
Daca sunteti interest de ceea ce oferim noi, va rugam sa ne scrieti la info.ro@vemoco.com si va garantam un raspuns la e-mailul dumneavoastra in maximum 24 de ore.