Biztosító társaságoknak

Mit jelent a biztosítási telematika?

A telematika egy olyan vezeték nélküli technológia, ami biztonsági és járműfedélzeti információkat képes továbbítani, így a gépjármű biztosítók számára kiemelkedő lehetőséget teremt egy új termék létrehozására. A VEMOCO OBD-II eszköz által továbbított, a jármű tartózkodási helyét és a vezetési technikát közel valós időben leíró nagy pontosságú adatok felhasználásának segítségével, a biztosítók forradalmi árazási modelleket vezethetnek be. Zömében alacsony kockázatú autóvezetőket tudnak toborozni, így csökkenthetik a követelések kezeléséből eredő költségeiket és javíthatják az általános felhasználói élményt. A VEMOCO telematikai megoldás magában foglal egy, a járműhöz csatlakoztatható OBD-II eszközt (az autó tulajdonosa által telepíthető, nincs szükség autószerviz felkeresésére), web alapú telematikai szoftvert és egy Android, illetve iOS rendszerű okostelefonokra és táblagépekre elérhető alkalmazást, amellyel fogadni és követni lehet az autó riasztási üzeneteit és értesítéseit.

Győzelem a biztosítási telematikával

Milyen előnyöket nyújt a biztosítótársaságoknak a VEMOCO szolgáltatás?

Csökkenti a követeléskezelés költségeit,
innovatív kockázatkezelés segítségével maximalizálja a profitot

A gépjárművek és járművezetők valós vezetési adatait elemezve (futásteljesítmény, vezetési időszak és veszélyes vezetési technika ), a biztosítótársaság képes azonosítani az ügyfelek aktuális kockázati szintjét , majd ennek megfelelően meghatározni a biztosítási díjat és kiválasztani egy széles körű, alacsony kockázatú ügyfélkört .Biztonsági szolgáltatás nyújtásával, pl. a lopásmegelőzéssel, a biztosítótársaság növelheti az ügyfelek biztonsági szintjét aktívan csökkentve a kockázatot . Ez a megközelítés eltér a hagyományos kockázatkezeléstől, ahol csupán a biztosítási esemény bekövetkezésének kezelése történik.

A közel valósidejű járműinformációk gyűjtésével a biztosítótársaság már az első pillanatban észlelheti egy baleset bekövetkezését, ami segíti a még pontosabb baleseti kárfelmérést és megakadályozza a biztosítási visszaélés lehetőségét, valamint biztosítja az azonnali segítségnyújtást.

Értékesítések növelése
értéknövelt szolgáltatások nyújtásával

Az ügyfelek számára értéknövelt szolgáltatások válnak elérhetővé, pl.: lopásmegelőzés, országúti segélyszolgálat, vagy karbantartási emlékeztető. A differenciált szolgáltatások nyújtása révén a biztosítótársaság növelheti versenyelőnyét, piaci részesedését és ügyfelei hűségét.

Egyéb alkalmazási lehetőségek a biztosítótársaságok számára

A VEMOCO Szolgáltatás számos speciális funkcióval segíti a biztosítótársaságokat céljaik elérésében.

Autóvezetők vezetési technikájának elemzése és optimalizálása

A vezetés statisztikák segítségével az összes jármű napi / havi vezetési technikája elemezhető: erős gyorsítás, erős lassítás, hirtelen, éles kanyarodás, sebesség-fordulatszám eltérés, magas motorfordulatszám, sebességtúllépés, vezetési fáradtság.

Gépjármű napi / havi vezetési technika diagramja:


A biztosítótársaságok jelentéseket kaphatnak és kiértékelhetik az ügyfelek vezetési technikáját. A napi / havi vezetési pontszám elemzésével a biztosítási díj mértékét az ügyfelekre szabhatják. Ha a járművek veszélyes vezetési technikát jeleznek, mint például rendszeres sebességtúllépés, vagy fáradt vezetés, a rendszer riasztást küld a járművezető okostelefonjára, így csökkentve a közlekedési balesetek kockázatát.

A gépjármű vagy gépjárműflotta tulajdonosa lekérheti az egyes járművezetők vezetési technikájának részleteit, amely alapján javítani lehet a helytelen vezetési szokásokon, ami egyben üzemanyagköltség megtakarítást is eredményezhet és javítja a jármű biztonsági szintjét.

Távdiagnosztika

A VEMOCO platform hibastatisztikákban minden járműhiba észlelése esetén a hibakód rögzítésre kerül a hiba leírásával és a hozzá tartozó megoldási javaslattal. A biztosítók így minden gépjármű műszaki állapotát nyomon tudják követni. Amennyiben a biztosítótársaság egy fontos hibakódot észlel, értesíteni tudja a gépjármű tulajdonosát a karbantartás szükségességéről. Így fokozható a biztonság és csökkenthető a biztosítási kártérítés kockázata.

Baleset észlelés és mentés

Ha a jármű balesetet szenved, a VEMOCO riaszt, így a biztosítótársaság a balesetet azonnal észleli. Mivel a baleseti információk azonnal rendelkezésre állnak, egy esetleges mentési szolgáltatás azonnal meg is kezdhető. A járművezető is segítséget kérhet a "one-key-call" gomb segítségével.

Amennyiben a jármű védelmi szolgáltatása aktív állapotban van, a vibrációs riasztás és az engedély nélküli indításriasztás is működik. Ez segít megakadályozni a gépkocsi lopást, így csökkenti a biztosítási kártérítés fizetésének kockázatát.

Ezek a funkciók mind a biztosítótársaságoknak, mind pedig a gépkocsi tulajdonosoknak elérhetők. Ezek az értéknövelt szolgáltatások különösen vonzóak a gépjármű biztosító ügyfelei számára.

Pontos km / üzemanyag fogyasztási jelentések

A futott km / üzemanyag-fogyasztási statisztikákban látható az összes jármű napi / havi futásteljesítménye és üzemanyag fogyasztási mutatói:


Biztosítótársaságok a biztosítási díj mértékét a futásteljesítménynek megfelelően állíthatják be.

A flotta tulajdonosai lekérhetik a flotta járműveinek futásteljesítmény, - és üzemanyag-fogyasztási adatait, hogy a sofőrök munkaidő-beosztása alapján ellenőrizzék a gépjárműhasználatot és üzemanyagköltséget takaríthassanak meg.

Könnyű telepítés, plug-and-play

A VEMOCO OBD II eszköz telepítéséhez nem szükséges szakember, egyszerűen csatlakoztatható. Nincs karbantartási díj, továbbá, nincs hatással a járművek elektronikai rendszerére.

Biztosítás, fizetési teljesítés

A biztosítótársaság kezelheti az összes ügyfél biztosítását, befizetéseit és emlékeztetheti őket az esedékes fizetési határidőkre.

Igény esetén más alkalmazások is a rendszerbe illeszthetőek a biztosítótársaságok elvárásainak megfelelően.
Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a sales@vemoco.com e-mail címen, és mi 24 órán belül garantáltan válaszolunk megkeresésére.